Megalakult az Első Campus Lions Club a Szent István Egyetemen

Örömmel osztjuk meg a hírt, hogy sikeresen célba ért a Meghívó, amelyet a Szent István Egyetem fiatal kutatóinak, oktatóinak és doktorandusz hallgatónak küldtünk az Első Budapest-Gödöllő Lions Klub bázisáról. A klub alakulására 2019. május 22-én, szerdán, Gödöllőn a Szent István Egyetemen került sor.

A kezdeményezés célja az volt, hogy a nemzetközi gyakorlatot követve, hazánkban is elinduljon az egyetemi Lions klubok (Campus Lions Club) alapításának folyamata, mely egy újabb színfoltja lehet a hazai Lions életnek is.

A szívós kormányzói és régióelnöki közreműködésnek köszönhetően, a budapest-gödöllői Lions csapat komoly támogatásával, 2019. május 22-én felállt az első hazai egyetemi Lions közösség, amelynek tiszteletbeli elnöki posztját Prof. Dr. Palkovics László egyetemi tanár, a SZIE rektora, megbízott elnöki teendőit Horváth Bálint predoktor urak látják el. Az alakuló ülésen 14 fő regisztrációját rögzítettük, illetve további tagok írásbeli jelentkezését kaptuk meg a SZIE Gödöllői Kampuszán megrendezett eseményt követően. Az utólagos jelentkezőkkel folyamatosan tartjuk a kapcsolatot és a regisztrációk lezárását követően születik döntés arról, hogy önálló klubként (20 fő fölött) vagy ’branch’ klubként működik majd a szervezet.

De azt ne felejtsük el, ami a legfontosabb, hogy mire is szerződött a Campus Lions csapat a jószolgálat területén! Az egyetemi oroszlánok azt vállalták, hogy minden hónapban szerveznek egy ’Campus Lions Egészségnapot’ a kampusz hallgatói/oktatói számára, mely során vércukormérést és látásvizsgálatot végeznek, elsősorban megelőzés céljából. A szolgálat apropóját az adta, hogy a fiatalkori cukorbetegség és a telefonok, monitorok okozta látásromlás lett az egyik legfontosabb és legkockázatosabb egészségügyi kihívás, melyre ezzel a programmal szeretnék felhívni nemcsak a gödöllői egyetemisták, de minden hazai egyetemi közösség figyelmét!

Sok sikert, jó munkát és kitartó szolgálatot kívánunk nekik a következő évekre!

Dr. Chrabák László kormányzó és Dr. Fogarassy Csaba régióelnök


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Lions Konvenció
2022. június 18. 08:00

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Első Budapest-Gödöllő Lions Club

Adószámunk:
19020264-1-42
Számlaszám:
HU05-10103836-15147700-01005005

cím: 2100 Gödöllő,
Rézgombos Ház - Szabadság tér 1.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba