LIONS Cseretáborosok Gödöllőn

A LIONS nemzetközi ifjúsági cseretábor magyarországi 12 napos programját a szövetség támogatásával a Monori LIONS Club szervezte. A programból 2023.07.25-én egy egész napot az Első Budapest-Gödöllő LIONS Club vállalt át.  A gödöllői oroszlánok 23 fiatalt - akik 20 országból: Brazíliából, Hongkongból, Tajvanból és 17 európai országból érkeztek -  és 7 kísérőjüket látták vendégül. A delegációt Monori Sándor a Monori LIONS klub elnöke, a szövetség 2.sz. zóna elnöke vezette feleségével, Vandával.

A gödöllői program keretében megmutattuk a Gödöllői Királyi Kastélyt angol nyelvű idegen vezetéssel és a máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilikát Szix Edit idegenvezetésével. Az angol nyelven Nagy Pál Sebestyén, frissen felavatott klubtagunk tolmácsolt. Rajta kívül még hat gödöllői fiatal segített a külföldi fiataloknak a tolmácsolásban és a tájékozódásban.

Ezután a Nefelejcs Napközi fogyatékkal élő fiataljai az udvaron várták a vendégeket. Kedves tánccal és énekkel köszöntötték őket. A napközi gondozói bemutatták a Nefelejcs Napközi tevékenységét, melyben kiemelték klubunk segítő támogatását és a többéves hatékony együttműködést. A fogyatékkal élő fiatalok műsora sokakat meghatott, néhányan meg is könnyezték. A napközi finom szendvicsekkel látta vendégül a 37 fős delegációt.

Ezt követően a Gödöllői Világbéke Gonghoz mentünk, amelyet mindenki megkongatott, de kapkodni kellett a lábunkat, mert eleredt az eső. Végül a társaságot egy bogrács gulyásleves várta Hunyadi Jánosék kertjében.

Az esőben sikerült fedett rész alatt 39 fő részére megteríteni. A remek hangulatot János finom pálinkája fokozta. A gulyásleves nagyon ízlett a vendégeknek, többször is sorban álltak. Az étel elfogyasztása után az eső is elállt, így a napsütéses kerti környezetben a fiatalok kinyíltak, fociztak, tollasoztak és beszélgettek egymással. Ugyanezt tették a programban közreműködő szövetségi tagok: Fésüs András, Major Zoltán. A hangulat emelkedett volt, mindenki jól érezte magát, a program 19:30-kor fejeződött be.

A gödöllői program szervezési szempontból két részből állt.

Egyrészt a külföldi fiataloknak és kísérőiknek Csaba Antal klubelnök mutatta be Gödöllő néhány nevezetségét, amelyen hat angolul jól beszélő fiatal: Hunyadi Boróka, Hunyadi Csongor, Újvári Gábor, Csaba Zsigmond, Ferencz Balázs, Szilágyi Keve tolmácsolt.

Másrészt Hunyadi János és felesége, Gyöngyi, valamint az oroszlánhölgyek: Csabáné Farkasházi Edit és Vígh Katalin vállalták a gulyásparty megszervezését.

Az asztalok és eszközök szállításokban Nagy Pál Sebestyén, Hunyadi János és Csaba Antal működött közre.

A 2023.07.25-i program a változékony időjárás ellenére nagyon jól sikerült. Mindannyian örültünk, hogy egy kellemes és tartalmas napot tölthettünk el együtt.


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Első Budapest-Gödöllő Lions Club

Adószámunk:
19020264-1-42
Számlaszám:
HU05-10103836-15147700-01005005

cím: 2100 Gödöllő,
Rézgombos Ház - Szabadság tér 1.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba