Fogarassy Csaba jótékonysági emlékest

Az Első Budapest-Gödöllő LIONS Club szervezésében 2023.10.04-én 18:00-i kezdettel a Rézgombos Inkubátorház (Gödöllő, Szabadság tér 1.) rendezvénytermében Fogarassy Csaba jótékonysági emlékestet tartottunk „A költő bemutatkozik” címmel. A rendezvényen 130 fő vett részt.

Fogarassy Csabára a költészetén keresztül emlékeztünk: a költőre, az édesapára, az egyetemi tanárra, a jó barátra, klubunk egyik alapítójára és első elnökére, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzójára, szeretetére, segítőkészségére, mosolyára egy intellektuális személyiségre.

Csabának két verses kötete jelent meg: KERÍTÉSEK 2016-ban, a MEGVERSELT KÉP’ZETEK 2012-ben a Szent István Egyetem kiadásában. A verses köteteket emlékül, ajándékba adtuk a résztvevőknek. A KERÍTÉSEK című verses kötetet a MATE Egyetemi Szolgáltató Nonprofit Kft. támogatta, a MEGVERSELT KÉP’ZETEK című verses kötetet, pedig Lions klubunk.

Az emlékest tartalmában, színvonalában méltó volt Csaba szellemiségéhez ezt igazolják a műsort követő helyszíni és az utólagos vélemények, valamint a levelek is.

Az est műsorában közreműködtek:

Hégely Péter  LC MSZ kormányzó, Csaba Antal Első Budapest-Gödöllő LIONS Club elnök, Dr. Gémesi György Gödöllő Város polgármester, Dr. Gyuricza Csaba MATE rektor, Szentgáli-Tóth Áron nem látó zenész, Csaba gyermekei Máté és Csaba, Benedek Krisztina énekes előadóművész, Lencsés Balázs gitáros, Krüzsely Gábor festőművész aki a könyveket illusztrálta, Kovácsné Blaskó Mariann Fővárosi Önkormányzat Gödöllői Idősek Otthon vezetője, az intézmény Hobby zenekara Farkas Dávid vezetésével, Pázmányi György Wesselényi LC elnök és Major Zoltán moderátor LC MSZ titkár. Akik gondolataikkal, elmondott és elénekelt versekkel, zenével tartalmas szép, lélekemelő estét szereztek a jelenlévők számára. Hálásan köszönjük a közreműködők támogatását, nélkülük ez az est ebben a formában nem jöhetett volna létre. Csatolva az emlékest meghívója és a részletes program.

Az emlékesten részt vett Csaba édesanyja is, aki a 340 km-re lévő Szamossályiból a falu polgármesterének segítségével érkezett a rendezvény kezdetére. Érkezésekor szomorúan könnyeivel küszködve. Távozáskor mosolyogva köszönt el: jó volt itt lenni, mert itt mindenki szereti Csabát.

Különleges, felemelő szép este volt, az emlékek és a gondolatokon keresztül Csaba köztünk volt.

Az emlékest egyben jótékonysági rendezvény is volt, ahol Fogarassy Csaba segítő szellemiségére utalva adományt gyűjtöttünk a gödöllői Nefelejcs Napközi (fogyatékkal élők) támogatására.

Az Első Budapest-Gödöllő LIONS Club a Nefelejcs Napközi közösségével 7 éve működik együtt, támogatva épület felújítást (festés, mázolás), átalakítást (belső átjáró) és a raktárépítést  Gödöllő Város Önkormányzatával együttműködve. Közös kirándulásokat, állatkerti sétákat szerveztünk. Támogatjuk évek óta a Nefelejcs Napközi közösségének balatoni nyári táborozását. Fejlesztő eszközökkel segítjük a napi tevékenységüket, és közös karácsonyi ünnepségeket tartunk, mely programoknak aktív részese volt Fogarassy Csaba barátunk is.  

Az előtérben mutattuk be a Nefelejcs Napközi közösségét tablókon és egy-két albumon keresztül, mely emlékeztetett a közös jó szolgálati tevékenységre.

A műsor befejezését követően az est programja folytatódott Dr. Fogarassy Csabával kapcsolatos gondolatok, események, történetek elbeszélésével, melyet a jelenlévők szerkesztettek.

Az előtérben díjmentes büfé működött. Köszönjük a büfé működéséhez a Gödöllő Egyesített Szociális Intézmény támogatását, külön köszönet Czeglédi Ingrid intézményvezetőnek.


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Első Budapest-Gödöllő Lions Club

Adószámunk:
19020264-1-42
Számlaszám:
HU05-10103836-15147700-01005005

cím: 2100 Gödöllő,
Rézgombos Ház - Szabadság tér 1.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba