A gödöllői oroszlánok faültetése

Több Zöld Város Európának program keretében az Első Budapest-Gödöllő LIONS Club szervezésében 2022 novemberében - a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetével 2021.11.11-én kötött megállapodás alapján - elültettek 3 db ginkgo biloba fát. Ezt a jógyakorlatot idén is folytatták. 2023. november 20-án pedig 3 db gömbjuhar fát ültettek el a kijelölt területre.

Jószolgálati projekt felelős: Csabáné Farkasházi Edit

Közreműködő: dr. Tóth Szilárd és Hunyadi János

Külső közreműködők: Barna Dániel Városi főkertész, Rónai Gergő (földlabdás fa kiszállítása)

A faültetés helyszínét Csabáné Farkasházi Edit egyeztette a főkertésszel, mely továbbra is a Honvéd u. – Lovarda u. által határolt (Török Ignác szoborral szemben) területen történt. A fák helyén a földet a VÜSZI 11.20-án reggel munkagéppel kiemelte. A faültetésen részt vettek még a klubtagok, a Nefelejcs Napközi fogyatékkal élő fiatal gondozottai 8 fővel és a helyi sajtó.

Az Első Budapest-Gödöllő LIONS Club részéről úgy gondolják, hogy a faültetés folytatására (az előzetes egyeztetések alapján) lesz lehetőség Gödöllőn a Honvéd u. - Lovarda u. által határolt park területén egyéb parki elemek (padok, cserjék, virágok stb.) elhelyezésével, ültetésével együtt.

Köszönjük a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetének segítő együttműködését, ami lehetővé tette nemcsak a fák elültetését, hanem egy olyan gondolat elindítását, melynek során a nemes cél érdekében Gödöllőn, közterületen a Lions jó szolgálati tevékenység keretében összefogtak szakemberek, segítettek fogyatékkal élő fiatalok, egyesületük tagjai és külső támogatók. A faültetés mindkét esetben a közösen végzett munka örömét jelentette a résztvevők számára.

Krónikás: Scherzinger Mária


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Első Budapest-Gödöllő Lions Club

Adószámunk:
19020264-1-42
Számlaszám:
HU05-10103836-15147700-01005005

cím: 2100 Gödöllő,
Rézgombos Ház - Szabadság tér 1.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba